Уникален замък в България грабна престижната награда (ВИДЕО)

6
1621

Няма значение, че такива замъци не са характерни за БГ история, уникалният и единствен замък в България не отстъпва на тези във Франция, Австрия или Германия, затова получи престижната награда

Един българин, който вярва в приказките, романтиката, красотата и хармонията успя да построи собствен замък в с. Равадиново.

Нищо, че замъкът е млад, направо малко дете спрямо възрастта на неговите роднини в Германия (Нойшванщайн), замъците в долината на Лоара, където се намира и Замъкът на спящата красавица.

По външен вид той не отстъпва нито като архитектура, парк, статуи и всички други елементи, които са типични за старите замъци.

Това е единственият замък в България, който не е собственост на човек със синя кръв като дворците Врана, Евксиноград, в София и други.



zamak
Единственият замък в България
zamak-ravadinovo
Изглед от замъка

Уникалният замък в България е собственост на  Георги Тумпалов.

Дори и името му звучи хем рицарско, кралско и романтично – “Влюбен във вятъра”.

Тази година българският замък в Равадиново, както е по-известен у нас, беше отличен с наградата за иновации в българския туризъм.

Наградата получи собственикът на уникалния български замък   Георги Тумпалов, роден в Созопол.

zamak-ravadinovo
Един замък като от приказките
zamak-ravadinovo
Георги Тумпалов – собственик на замъка (с червената риза)

Целият замък е построен лично от неговия собственик, с негови средства. Строителството отнема няколко години, но той е един изключителен атракцион за всички туристи, които летуват на Южното ни Черноморие.

Наградата получи отново собственикът на българския замък по време на официалната церемония за VIP Business Awards 2015 г.

 

сподели бутон

loading...

6 КОМЕНТАРИ

  1. Ако не са били турските гнусляри и разрушители ,вероятно сме щели да имаме древни замъци , като в държавите в които не е имало турско робство !

  2. Наистина е хубав и е приятно място за разходка. Само че на входа ти прибират паричките, а никакъв документ насреща. Никакви данъци, никакви такси към държавата и т н. Тъмна е историята и поркай него.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.