Непреходните тенденции в кухненския интериор

0
206

Непреходните тенденции в кухненския интериор

 

Кухнята обикновено е мястото, където се извършват една голяма част от домакинските задължения. Затова е много важно тя да бъде практична и добре организирана. Въпреки това, когато сте решили да инвестирате в ремонт или освежаване на тази стая от дома, вероятно ви се иска да заложите на мебели, които са актуални и модерни.

В това няма нищо лошо. Всяка година излизат нови тенденции, с които може да експериментирате. Проблемът на повече от тях обаче е, че бързо се превръщат в отживелица и биват заменени от нови. Ако искате инвестицията Ви да си струва и Вашата кухня да продължи да изглежда актуално, дори няколко години след последния ремонт, има решение. За целта е нужно да се спрете на класически тенденции в кухненския интериор, които са непреходни и винаги ще изглеждат добре.

Чудите са кои са тези непреходни тенденции? В следващите редове обобщаваме някои отлични предложения:



Заложете на мивка с високо качество и стилна визия

Мивката е едно от най-често използваните кътчета в цялата кухня. Ако заложите на вариант, изработен от неустойчиви материали, вероятно много скоро Вашата мивка ще изгуби блясъка и красивия си външен вид, макар че няма нищо вечно.

Затова е добре, когато избирате мивка за кухнята, да мислите в перспектива. Имате нужда от модел, които да бъде здрав и устойчив, но едновременно с това да изглежда красиво и модерно. Композитните кухненски мивки са чудесно решение, тъй като предлагат практичност и устойчивост и с правилната поддръжка ще ги запазите в много добро състояние за дълго. Още повече, че могат да бъдат цветни и да допринесат за конкретна идентичност на Вашата кухня.

Освен това, полимермраморът и граниксистът имат луксозен завършек, наподобяващ естествен камък. Предимството е, че ще намерите композитни кухненски мивки на цени доста по-достъпни от тези на мивките, изработени от естествен камък, като мрамор, например, а и в изключително богата гама от цветове. Всичко това ги превръща в отлична инвестиция, която заслужава да намери място във всяка модерна кухня.

Бели кухненски шкафове

Бялата кухня е още една класика в жанра, която не остарява. Причините за това са няколко. На първо място бялото е традиционен цвят, който създава усещане за чистото и оптически прави пространството да изглежда по-голямо. Това превръща белите кухненски шкафове в отлично допълнение и за по-малки кухни. Освен това, е много лесно да го съчетаете с всички останали цветове в интериора. Единственият недостатък е, че върху бялото всякакви петна и несъвършенства ще си личат повече. Ако почиствате с препоръчани препарати и редовно, ще имате, обаче, винаги чисто бяла мивка!

Цветни кухненски уреди

Ако не си падате по скучния интериор и търсите начин да внесете забележителен елемент в кухненското обзавеждане, то и цветните кухненски уреди са възможност, която си струва да обмислите. Те ще направят кухнята да изглежда по-свежа и освен това са нестандартни и различни със своето винтидж излъчване. Изберете червена фурна или пък розов хладилник  – възможностите са много, нужно е само да се огледате.

Керамични плочки

Изборът на подова настилка също е важен, имайки предвид, че кухнята често се цапа при приготвяне на храна или напитки. Затова лесното почистване е приоритет, както за практичността, така и за уюта на помещението. Забравете за килимите и мокетите, тъй като те лесно се цапат изискват сериозна поддръжка.

Вместо това заложете на добрите стари плочки. Те се чистят лесно, освен това изглеждат стилно и може да избирате от различни размери, цветове и форми, така че да създадете под, който ви харесва.

Това са няколко полезни съвети, с помощта на които да гарантирате стилния вид на Вашата кухня в продължение на години. За да се радвате на модерен дом, не е нужно непрестанно да следвате тенденциите, вместо това открийте обзавеждане, което отговаря на Вашия собствен стил и кореспондира с начина Ви на живот.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.