Така се прави уникална пица с кори за баница (ще си оближете пръстите)

0
276

Тази пица с кори за баница става малка фантазия

пица с кори за баница
Уникална е тази лесна и вкусна пица с кори за баница

Предлагаме ви рецептата за една пица, каквато не сте яли, но ще си оближете пръстите. Става дума за пица с кори за баница, която е истински хит в мрежата от известно време. Сигурни сме, че ще останете много доволни.

Трябват ни един пакет кори за баница, глава лук, сто грама гъби, скилидка чесън, два домата, две чушки, 150 грама доматено пюре, няколко маслини, 250 грама колбаси по вкус, две-три кисели краставички, 200 грама кашкавал, олио, чубрица, риган, червен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си вземем една тавичка и да я намажем с олиото. В нея след това си поставяме две от корите за баница. Намазваме ги с олио и отгоре им слагаме още две кори. Правим така, докато ни свършат корите.

На няколко места ги набождаме с вилица и ги поставяме във фурната, за да може леко да изпръхнат. Стигат им около 3-4 минутки, не повече.



През това време ние пък в един тиган си задушаваме нарязаните лук, чесън и гъби с малко олио и вода.

Поръсваме после с подправките, които искаме и добавяме доматеното пюре, доматите, чушките и маслините, които сме нарязали вече.

Оставяме така да поври за около 6-7 минутки, а после изсипваме сместа върху корите за баницата. Запичаме за още 10-12 минутки във фурната.

След това изваждаме и прибавяме отгоре на пицата нарязаните кисели краставички, колбаси и настърган кашкавал. И запичаме отново леко във фурната.

Става нещо просто уникално вкусно и дори няма да погледнете друга пица от тесто.

Става доста по-добре ако корите за баница са от по-дебелите, но това е просто съвет. Ако не може да намерите, направете ги с каквито имате под ръка, а другия път ще издебнете за дебели.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.