Така се прави неустоимо вкусен кето гювеч

0
394

Този кето гювеч е не само вкусен, но и диетичен

кето гювеч
Лесен и чудно вкусен е този кето гювеч

Предлагаме ви рецептата за уникален кето гювеч, от който ще си оближете пръстите, а и няма да нарушите диетата си. От него може да ядете в количества, без да ви се залепи, защото няма главното – въглехидратите от картофите. Ще видите, че ще останете повече от доволни.

Трябват ни следните продукти, които са в избрано от вас количество. Зависи в каква тава ще правите гювеча.

Взимаме си свинско месо, най-добре плешка, няколко тиквички, няколко домата, няколко червени и няколко зелени чушки, патладжан, праз лук, гъби от консерва, зехтин, кимион, черен пипер, сол на вкус.

И така – първо си нарязваме свинското на хапки и ги слагаме на дъното на тавата, която преди това сме намазнили със зехтина. Поръсваме мръвките с кимион, малко черен пипер и сол на вкус.



След това отгоре започваме да режем и да нареждаме останалите зеленчуци. Добре е тиквичките, червените и зелените чушки да се режат по на едро, защото при печенето се стапят малко.

Нарязваме вътре и доматите, праза, както и вече отцедения от горчилката патладжан. Объркваме хубаво с подправките и слагаме накрая и гъбите от консервата.

Заливаме си вкусотията обилно със зехтин, защото носи на мазнинка и я пъхаме да се пече във фурната. Отбелязваме, че не се слага никаква вода, изобщо. Зеленчуците си пускат, а и ястието трябва да остане само на мазнинка.

Печем го на температура от около 240-250 градуса, докато не добие онзи апетитен златист цвят. Нямате идея каква разкошотия става, пръстите да си оближеш.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.