Три медала за 17-годишната Стилияна Николова: Честито!

0
271

В момента се провежда Световно първенство  по художествена гимнастика

Стилияна Николова взе три медала от Световното първенство по художествена гимнастика, Сн. БФХГ

През 2022 г. Българската художествена гимнастика празнува своя 70-годишен юбилей.

И младата ни надежда Стилияна Николова вече извоюва 3 медала.

За съжаление изявената вече Боряна Калейн е в болница с вирусна инфекция и не може да участва в надпреварата. Затова Стилияна се бори като за двама.

Стилияна Николова добави в своя спортен актив три нови сребърни медала.На бухалки тя се класира на второ място след Дария Варфоломеев от Германия. Дария завоюва 33.550 точки. Стилияна Николова успя да спечели 32.600 точки. На трето място е състезателката от Италия София Рафаели, която извоюва 31.850 точки.

На лента първа е италианката София Рафаели с 32.650 точки. Втора е Стилияна Николова с 31.850 точки. Екатерина Веденеева от Словения взе бронза с 29.900 точки.

На обръч Стилияна също се класира на второ място, писа bgonair.bg и БГНЕС.

Във финала на лента Стилияна Николова заслужи 31.850 точки, като остана единствено след София Рафаели от Италия (31.850). Бронзовият медал е за Екатерина Веденеева от Словения, пише БГНЕС.

В средата на юни 2022 г. се проведе друго Световно първенство по художествена гимнастика. Тогава Боряна Калейн и Стилияна Николова заедно взеха медали.

Боряна Калейн извоюва сребърен медал от Европейското първенство по художествена гимнастика в град Тел Авив, Израел. Българската гимнастичка завърши на второ място в многобоя.

Боряна Кайлен допусна грешка, затова златото отиде при представителката на Израел Даря Атаманов.

Нашата състезателка събра 135.500 точки. От които 35.500 точки за обръч, 32.750 с топка, 33.350 с бухалки и 33.900 на лента.

Другата представителка на България Стилияна Николова спечели бронз. Стиляна е  изключително упорита и амбициозна. Състезателката събра 131.500 точки от четирите уреда.

Постиженията на Боряна Калейн и на Стилияна Николова бяха и продължават да са значими за България.

За първи път от далечната вече 1988 г. имаме две медалистки от Европейско първенство по художествена гимнастика.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.