Вълшебни стават тези патладжани с кайма и гъби (топ вкусотия)

0
194

Тези патладжани с кайма и гъби се топят в устата

патладжани с кайма и гъби
Страхотни стават тези патладжани с кайма и гъби

Предлагаме ви рецептата за неустоимо вкусни патладжани с кайма и гъби, които се разтапят в устата и са наистина топ вкусотия. А приготвянето им е лесно и за лаици в кухнята, което е още по-големият им плюс. Ще останете много доволни.

Трябват ни един килограм патладжани, 500 грама кайма, 500 грама гъби, две глави лук, 500 грама домати, кашкавал, чубрица, кимион, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем патладжаните по дължина, а после да ги осолим.

След това си ги запържваме, а после в същата тази мазнина си запържваме и каймата. Пържим я, докато стане на трохи и си я подправяме с подправките.



Взимаме си един отделен съд и в него си запържваме пък нарязания вече лук, заедно с гъбите, които също сме си нарязали. Доматите си ги пасираме и започваме да си нареждаме ястието в тавичката.

Най-отдолу на тавичката си слагаме ред от патладжани, след това нареждаме от гъбите и лука, а отгоре им слагаме каймата.

После слагаме нов ред патладжани, гъби, лук и пак кайма. И така си редим, докато не ни свършат продуктите.

Заливаме после ястието с пасираните домати и го пъхаме да се пече във фурната, която трябва да е вече загрята на 200 градуса. Достатъчно е да запечем за около 30 минутки.

Става още по-хубаво ако малко, преди да го извадим от фурната, поръсим ястието с настърган кашкавал.

Но може и да му направим заливка от половин кофичка кисело мляко, две яйца и една лъжица брашно. Става удивителна вкусотия.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.