Григор Димитров надигра Фонини, продължава напред (ВИДЕО)

0
317

Григор Димитров смело се бори на корта, защитавайки своята чест и спортната слава на България. Победи Фонини и продължава напред

В момента тече надпревара в Монте Карло за сериите „Мастърс“.

Григор Димитров успя да се класира за 3-я кръг, след  като елиминира Фернандо Вердаско от Испания. На следващия етап от състезанието Григор Димитров излезе на корта срещу Фабио Фонини от Италия.

Победата на Гришо срещу Вердаско беше   6-4; 4-6; 6-4, а срещу Фонини –  6:3 и 6:4, и продължава в 3-я кръг на тенис надпреварата, където ще играе срещу  Стан Вавринка.

Специалистите и спортните коментатори се изказаха ласкаво за победата на Григор Димитров над  Вердаско  и Фонини, защото те са опитни тенисисти.  Играта срещу тях е истинско спортно предизвикателство, а победата е много сладка.



grigor-dimitrov
Григор Димитров продължава смело напред в Монте Карло

Въпреки, че успя да спаси някои от важните точки, Гришо допусна и някои сериозни грешки по време на двубоя.

Първият сет се оказа лесен, като загрявка, но вторият и третият изпотиха Григор Димитров максимално, докато се бореше срещу  Вердаско на  „Корта на принцовете“, която  продължи цели 2 ч. и 28 мин.

Победата на Григор Димитров над Вердаско му донесе 45 нови точки в световната ранглиста и 21 580 евро от предвидения награден фонд.

След победата над Фонини, Гришо събра общо 90 точки в ранглистата и 40 хиляди евро от предвидения награден фонд.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.