Иван Звездев разкрива тайната на вкусните палачинки

0
1100

Великолепни стават

Чудни са тези палачинки по рецепта на Иван Звездев

Съществуват множество рецепти за приготвяне на палачинки.

Иван Звездев предлага неговия вариант. Той е гарантирано успешен.

За да изпълните рецептата на българския топ кулинар, първо трябва да сипете брашно в купа и да добавите щипка сол. Прибавяте яйцата. Разбърквате ги с тел и постепенно сипвате мляко.

След като размесите добре съставките, наливате газирана вода. Желателно е готовата смес да престои 30 минути в хладилника.



Загрявате тиган на 3/4 от на котлона. Намазвате го с олио и сипвате един черпак от вече приготвеното тесто за палачинки. С въртеливи движения разпределяте сместа  равномерно във вашия тиган.

Печете палачинката от едната страна, докато се образуват малки дупчици по нейната повърхност. След това обръщате вашата палачинка и я изпичате от другата страна.

Готовите палачинки можете да намажете, докато все още са топли с краве масло. По избор можете да ги поднесете с мед, със сирене,  със сладко по ваш избор или с течен шоколад.

Можете да свиете в готовите палачинки пилешко месце или някакъв колбас. Ако добавите и малко свежа салата, ще си приготвите домашен дюнер. Има хора, които предпочитат да хапват палачинките точно по този начин. Пробвайте и вие, ако ви харесат така, супер. Ако не ви допаднат – хапвайте си ги както вие си ги обичате.

Насладете се на тези вкусни палачинки по рецепта на Звездев!

Не пропускайте видеото долу от култовата българска топ кулинарна поредица Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara. Ще разучите нагледно цялата рецепта за вкусните  палачинки.

Както винаги и сега българският топ кулинар дава още много и все изключително полезни кулинарни съвети. Те са необходими за всяко домакинство.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.