Така се правят невероятни мекици с кашкавал

0
189

Тези мекици с кашкавал се топят в устата

мекици с кашкавал
Уникални са тези топлички мекици с кашкавал

Предлагаме ви рецептата за чудно вкусни и много лесни мекици с кашкавал. Ще се влюбите в тях само от аромата им, а като ги вкусите… на нас са ни любими. Много бързо се правят и сме сигурни, че ще останете повече от доволни.

Трябват ни 500 грама брашно, около 250 грама вода, но хладка, пакетче суха мая, една лъжичка мед, една лъжичка оцет, една малка лъжичка сол, две лъжици олио.

За пълнежа на мекиците трябва да имаме сирене, кашкавал, шунка, но може и сладко или друго по избор, в случай, че не обичате солени мекички, а сладки. Рецептата ни обаче сега е за такива с кашкавал.

Взимаме една по-малка купичка и в нея поставяме около четири лъжици хладка вода, оцета, меда и маята. Оставяме ги като преди това сме ги разбъркали добре и изчакваме сместта да шупне.



През това време в дълбока купа пресяваме брашното и в него правим кладенче. Слагаме олиото и солта в него, а след това изсипваме и шупналата вече мая като наливаме и водата. Започваме да месим средно твърдо тесто, но месим близо двадесет минути, докато то не омекне.

После го оставяме за около 40 минути максимум да втаса и после го разделяме на няколко топчета. С точилка разточваме кора с дебелина близо 0,5 сантиметра, а после с формичка или една купичка изрязваме от него кръгчета.

В средата на всяко кръгче поставяме от плънката – в конкретния случай парче кашкавал (добре е да е по-големичко, за да се усети по-добре вкуса му в мекиците, а не само да ни замирише на кашкавал).

След като сме сложили вече плънка в едното кръгче, отгоре го покриваме с друго такова изрязано кръгче.

Притискаме добре с пръсти по краищата, за да се запечата хубаво и да не изтече плънката, а после запържваме на маслена баня в тигана.

Тези мекици с кашкавал стават вкусни, ама вкусни и се топят в устата – мекички и топли.

Уверяваме ви, че ще се превърнат в любими на цялото домочадие и особено на децата, които полудяват, щом ги вкусят.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.