Така се прави любимата френска лучена супа на Мария (лесна рецепта)

0
578

Певицата Мария винаги се е хвалила с нейната любима лучена супа, с която пленявала не едно и две гаджета

Тази рецепта за лучена супа идва от Франция и е любимата на родната поп фолк звезда Мария. Не само на нея обаче, тъй като който я е опитал, винаги е искал да повтори – при това възможно най-скоро.

Рецептата за лучената супа е много лесна и гарантирано тя ще ви се получи всеки път, стига да спазвате точните указания. Не е задължително да сте майстор готвач, просто трябва желание.

Вкусна лучена супа от Франция
Вкусна лучена супа от Франция

Ето и всички продукти, които са ни необходими и стъпките, по които да приготвим нашата лучена супа от Франция.

Трябват ни около 800 грама лук, 80 грама масло, две-три скилидки чесън, 30 грама брашно, 150 грама бяло вино, щипка сол, 150 грама сирене Грюер, 1200 грама пилешки бульон, 100 грама хляб и кашкавал за поръсване.



Първо нарязваме лука на доста тънички колелца. После в една тенджера разтапяме маслото, добавяме нарязания лук и го задушаваме за около 25 минути на умерен огън. Пасираме чесъна и го прибавяме в тенджерата заедно с брашното и разбъркваме добре. Не спираме да бъркаме, докато добавяме и бялото вино.

Готвим всичко това за още пет минути, след което заливаме с бульона като оставяме да кипне на котлона. След като кипне, слагаме сиренето, което сме настъргали и подправяме на вкус. Оставяме на котлона, докато сиренето се разтопи.

След като нашата супа е съвсем готова, сипваме я в чинийките или купичките, а после във всяка една от тях слагаме препечена филийка хляб, която сме поръсили с настъргания кашкавал.

Рецептата е страшно вкусна и идва от Франция. Всеки, който я е опитвал, е оставал очарован, затова сме сигурни, че ще допадне и на вас. Желаем добър апетит и да ви е сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.