Предстои нова промяна на времето (+ подробности)

0
219

Не забравяйте за нея, за да се настроите

Променяме часа на 29 октомври сутринта, Сн: ФБ

С настъпване на есента, предстои и поредната промяна на часа. Както всяка година, така и през тази.

В 04:00 часа на 29 октомври 2023 г. (неделя) връщаме стрелките на нашите часовници с 1 час назад. Това означава, че ще спим с 1 час повече. Но това също така означава, че вечер ще мръква с един час по-рано. Например в 18 часа тогава ще стане толкова тъмно, колкото в 19 часа днес.

Наред с всичко останало, камбаните на православните храмове ще бият за вечерна служба не в 17:00 часа както е в момента, а в 16:00 часа.

Вашите мобилни устройства и компютри автоматично променят часа. Вие трябва да преместите сами стрелките само на вашите механични часовници и на старите модели мобилни телефони.



Преди няколко години се заговори за унифициране на времето с цел да не се прави това местене на часа два пъти в годината.

Но заради пандемията от К19, Брекзит и войната в Украйна се забави този процес  в Европа.

Беше направено анкетно допитване до гражданите на ЕС кое време предпочитат. Надделя желанието за постоянно лятно часово време.

Не забравяйте, че на 29 октомври 2023 г. ще се проведат избори за кметове и общински съветници на населените места. Вашият глас е важен за вашето бъдеще и за бъдещето на вашите деца.

На видеото долу  Анета Алашка от Българска стопанска камара (БСК) участва  в предаването „Бизнес старт“ с автор и водещ Христо Николов. Двамата коментират точно тази тема.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.