Непознато пророчество на баба Ванга за възхода на България

3
538

България ще има свой възход и баба Ванга го видяла. Тя определила кога този толкова очакван и бленуван момент ще настъпи

Преди години проф. Божидар Димитров посетил баба Ванга и докато разговаряли, тя му казала, че когато бъде възстановена Света София, България ще се оправи.

„Света София“ е базиликата в Плиска, за която се заговори изключително много през последните дни, понеже на 2 май 2015 г. там беше отслужена Света божествена литургия от Негово светейшество патриарх Неофит.

Поводът беше 1150 г. от покръстването на българите.

********



vanga
Непознато пророчество на баба Ванга определи, че Българя ще има възход

Докато гостува в bTV, проф. Божидар Димитров донесе макет на базиликата от Плиска, който представи пред зрителите.

Базиликата е построена в периода от 866 г. до 876 г. от цар Борис Първи покръстител.

Дължината на базиликата била 102 метра, а нейната ширина – 30 метра. Както го сравни проф. Божидар Димитров, това е игрището на стадион „Васил Левски“.

До 17 век, базиликата „Света София“ била най-големият храм в цяла Европа.

При падането на България под турско робство базиликата е разрушена и това не е случайно.

Завоевателите са можели да я преобразуват в джамия, но споменът за славното българско минало, щял да остане още жив.

Събаряйки тази внушителна и уникална базилика, поробителите тотално смачкали националното самочувствие на българския народ и го превърнали в безправна рая. Думата рая от турски означава стадо, каза проф. Димитров.

Избито царското семейство, избити болярите, Свети патриарх Евтимий заточен. Остава обикновеният народ, който няма друг избор освен да се подчини и да сведе глава, като признае могъществото на поробителя.

Но ние знаем, че през годините на черното турско робство духът на българина не е загинал, а с написване на „История славянобългарска“ от Свети Паисий Хилендарски припомня на българите за славното минало, за гордите български владетели и тяхната роля в Европа, за успехите на силната държава.

Така започва българското Възраждане, което приключва с освобождението на България от турско робство.

*********

Днес амбицията на проф. Божидар Димитров е базиликата „Света София“ да бъде възстановена в реален размер. Той се надява, че пророчеството на баба Ванга ще се сбъдне, ако започнем да работим за неговото реализиране.

 

сподели бутон

loading...

3 КОМЕНТАРИ

  1. Защо ли си мисля, че лъже? Това покашляне малко преди да каже каква сума ще отпусне? Но все пак дано да греша. Нека се възроди велика България. Ако не стигнат парите и кампании ще правим!

  2. Приди време уж като се построяла Св.Четирсет мъченици,сме щели да се оправим,сега св.София…хайде да видим кое точно!!

  3. Може би има много вярно в тези думи на покойната баба Ванга. Аз знам подобен случай-след земетресението в Стражица 1986 освен там имаше големи разрушения и в Попово. На една жена от там /леля ми ми го разказва, която живее там/ и се явява Света Богородица и и казва , че за да не бъде сполетан града от още по-голямо бедствие властта да възстанови параклиса на Св.Богородица в градската градина на града. Аз понеже съм израсла в този град покра баба и дядо го знам този параклис Отива жената в гр.комитет па партията в Попово и казва каква заръка има. И наистина в най-кратък срок параклисът беше възстановен. А и нали знаете за Казанската икона и показването и на предните позиции пред германците пред Москва Така че, … И понеже се е паднало на Б.Борисов тази роля , ще смее ли да откаже?.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.