Най-вкусната и бърза рецепта с тиквички, сирене и… още нещо (Ще си оближете пръстите!)

6
3795

Това е една от най-апетитните и лесни за направа рецепта с тиквички

През почивните дни ни се ще да си приготвим нещо много вкусно, но и сравнително бързо, за хапване – така че да можем да си подсладим душата с тази рецепта с тиквички, но и да се порадваме на почивката и свободното време у дома.

Затова ви представяме една от наистина най-вкусните и бързи рецепти с тиквички, за които сте чували. Може би за някои от вас е известна, но за мнозина тя ще се окаже нова. Уверяваме ви обаче, че още щом я пробвате, ще ви се превърне в любима.

рецепта с тиквички
Уникално вкясна рецепта с тиквички, която е и много лесна за приготвяне

За това чудно и адски вкусно ястие с тиквички са ви необходими следните продукти (за 4-5 души)

Трябват ви поне три килограма тиквички, 600 грама краве сирене, 500 грама грис, 3-4 глави чесън и две връзки магданоз.



Обелете и нарежете тиквичките на кръгчета, след което наредете един ред от тях в тавата, предварително намазана с олио. Върху реда тиквички поставете един ред натрошено сирене, а върху него пък един ред грис. Следва ред нарязан на ситно чесън и още ред нарязан на ситно магданоз. После това се повтаря отново – ред тиквички, ред сирене, ред грис, ред чесън и ред магданоз.

И така, докато не свършат продуктите. Може да поставите малко сол и черен пипер по вкус, добавяте и малко водичка, за да не загаря ястието ви във фурната. Но малко, защото така или иначе тиквичките си пускат вода.

После печете на фурна на 200 градуса за около час. Когато видите, че ястието вече започва да се запича и да хваща апетитна коричка, залейте го с един литър прясно мляко и две разбити яйца. Заливката оставете да се пече за поне 15 минути, а после оставете ястието да изстине, а после нарежете на парчета като огретен.

Уверяваме ви, че това е една от най-вкусните рецепти с тиквички, които сте опитвали и просто ще си оближете пръстите. Добър апетит ви желаем!

loading...

6 КОМЕНТАРИ

    • Пърженото вреди на здравето. Който иска да си вреди, да пържи. Който държи на здравето си, готви на сурово. А вкусът е рожба на ума и навика.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.