Най-добрите рецепти с чудото за отслабване и здраве – червеното цвекло!

0
941

Червеното цвекло е отдавна признато в света като едно от най-мощните лечебни средства

Червеното цвекло е едно от най-мощните природни лекарства. Ползите от него са признати по целия свят като е доказан чудният му ефект върху здравето, пречистването на целия организъм и отличните му качества за отслабване и справяне с наднорменото тегло, което може да бъде не само неприятно за окото, но най-вече опасно за здравето.

Сега ви представяме едни от най-добрите рецепти с червено цвекло, които може да ви послужат, както при диета, така и просто при желание да пречистите организма си и да се радвате на далеч по-добро здраве.

червено цвекло
Ползите от червеното цвекло са наистина многобройни

МОНО ДИЕТА ОТ ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО

Моно диетата с червено цвекло е страшно разпространена в Русия, защото след нея човек се чувства като прероден и изпълнен с енергия. Тя се прави само два дни като през тези дни не се храните с нищо друго, освен с червено цвекло. За денонощие трябва да се приемат не повече от около 2 килограма от цвеклото, разделени на равни части за от шест до осем приема.



Пригответе го като вземете глава червено цвекло и я изпечете във фурната, като тавата преди това е леко намазана с олио. Като се изпече, настържете цвеклото на ренде и така го хапвайте. Вкусът му първоначално може да ви се стори странен, но бързо ще свикнете и най-вече знайте, че при всяко ядене, правите огромна услуга на тялото си.

НАПИТКА ОТ ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО

Всеки ден дори да сте извън диета, може да си приготвяте и чудната напитка от червено цвекло, която се прави по следния начин. Трябват ви близо 200 грама червено цвекло, литър вода, най-добре пречистена, и един лимон.

Обелете и после настържете цвеклото, а после го изцедете и сокът му залейте остатъка от цвеклото с топла вода, която продължете да варите за около двадесет и пет минути. После прибавете сока от цвеклото и сока от изстискания лимон. Когато сместта заври, свалете от печката, прецедете и изчакайте да изстине.

КВАС ОТ ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО

Последната рецепта, но не и по значение, е тази за квас от червено цвекло, за която ви трябват два литра вода, кило червено цвекло и кора ръжен хляб. Настържете или нарежете на ситно цвеклото и го поставете в стъклен буркан, след което изсипете водата и прибавете коричката от ръжения хляб.

Съдът покрийте с марля и го оставете за три дни да престои. После прецедете течността и я разпределете в бутилки, които оставете на съхранение в хладилника.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.