Аламинут на сач или фурна – идеална вкусотия за вечеря

0
494

Тази рецепта е бърза и лесна, а става удивително вкусна

Чудите се какво да приготвите за вечеря, което да е хем апетитно и вкусно, хем да не иска много врътня пред печката – значи това е вашата рецепта. Ястието наистина може да се похвали със страхотни вкусови качества, а става буквално за нула бройки.

Трябват ви две краставици, около 50 грама бамя, червена и зелена чушка, две люти чушлета, 50-тина маслини без костилката, две глави лук, пет домата, близо 300 грама свинско месо, зехтин или олио, както и сол и черен пипер според предпочитанията ви като количество.

аламинут
Чудно вкусен аламинут за вашата вечеря – спокойно може да го предложите и на гостите си

Първо нарязвате краставиците, чушките и бамята на парчета, а на кръгчета лютите чушки и маслините. Нарязвате на кубчета доматите, а на полумесеци лука.

След това нарязвате месото на хапки, загрявате сача или фурната, а после назамвате с мазнинката – самия сач или тавичката, в която ще печете ястието си. Слагате всички продукти, които предварително сте нарязали и ги оставяте да се притогвят като леко ги посолите и поръсите с черен пипер.



Печете дотогава, докато видите, че зеленчуците омекват и придобиват онзи апетитен златисто-червен цвят, а мръвките стават крехки и започнат да ухаят приятно.

Това е един наистина аламинут специалитет, с който обаче може да нагостите и своите гости, без да се тревожите, че няма да се представите достатъчно добре и на ниво. Уверяваме ви, че ястието може да е бързо и лесно, но пък кой ти гледа това, когато на вкус е „Мамма миа“…

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.