Така се правят бързи и вкусни тиквички по румънски (апетитно и лесно)

0
914

Тиквички по румънски е рецепта, която всеки може лесно и бързо да опита у дома

В сезона на пресните зеленчуци и особено тиквичките, които са любими на почти всички българи, ви предлагаме една нова и бърза рецепта. Става дума за вкусните тиквички по румънски, които всеки може лесно да приготви у дома – хем разнообразно, хем мързеливо.

За ястието ни трябват около четири малки или средни тиквички (но броят на продуктите, разбира се, зависи и от броя на хората, за които готвим), сто грама сирене, четири домата, около 60 грама зехтин, близо 30 грама масло и една лъжица брашно. Сол и черен пипер слагаме по наше си усмотрение.

тиквички
Тиквички по румънски е едно от вкусните, но и също така диетични ястия

Приготвянето на тиквичките по румънски е изключително лесно и бързо. За целта първо нарязваме тиквичките на кръгчета, овкусяваме ги със солта и ги овалваме в брашното.

После ги слагаме да се запържат леко в зехтина, който сме загряли предварително. След това ги нареждаме в намаслена тава като се стараем да редуваме тиквичките с кръгчетата нарязани домати и натрошеното на парченца сирене.



Върху всичко това поставяме малко от разтопеното масълце и ги оставяме да се запекат във фурната, предварително загрята на около 180 градуса.

Да не забравим да допълним, че ако желаете, може да обогатите вкуса на вашите тиквички по румънски с малко настърган кашкавал, който поръсвате върху вече готовото ястие и оставяте за съвсем малко време, докато се разтопи във фурната.

Ако решите да опитате рецептата, със сигурност няма да съжалявате. И не само, защото е много вкусно, но и защото е доста диетично – тази рецепта редовно се дава от фитнес инструкторите като част от индивидуалните менюта на клиентите им. Да ви е сладко!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.