Вече няма мърдане! Вижте какви новости въведоха за камерите на пътя!?

0
261

Правителството затяга коланите още по-здраво, защото шофирането у нас е от безобразно по-безобразно. На помощ идват и камерите

В момента контрол за шофиране с допустима скорост по пътищата се осъществява от мобилни устройства.

Има много рискови участъци, на които не са поставени мобилни устройства, и точно затова водачите на МПС-та си позволяват да вдигат своя адреналин на макс.

Но вече няма да бъде така, защото правителството монтира камери, включително и по магистралите, които ще засичат с каква скорост се движат пътуващите, научихме от Лазар Лазаров – началник  на Агенция “Пътна инфрастуктура“, който взе участие в конференция, насочена към безопасността по пътищата.

На същата конференция присъства и Лиляна Павлова – министър на регионалното развитие и на благоустройство, цитираме kanal3.bg.kameri-sredna-skorost
Камери за средна скорост ще бъдат монтирани по всички БГ магистрали

Принципът на действие на  камерите е следният.

Когато преминете край едната камера, тя засича точното време.

Когато преминете край следващата камера, която се намира на някакво определено разстояние от първата, отново се засича точното време.

Ще се направи изчисление за колко време е било пропътувано съответното разстояние и с каква средна скорост сте се движили.

До сега водачите знаеха къде има камера и преди нея намаляваха скоростта. След като подминат камерата, те отново натискат газта и летят.

Сега този номер вече няма да минава.

Водачите, които са пропътували определен участък по-бързо от възможното при определена допустима скорост ще бъдат санкционирани с административни наказания.

Към момента успешно е проведен тест с такива камери по тунелите на АМ “Люлин”.

Съвсем скоро камерите за засичане на средната скорост ще бъдат монтирани по абсолютно всички български магистрали.

Въпросният проект за защита живота на водачите и пътниците в превозните средства се реализира съвместно с пътна полиция.

Ентусиастите, които правеха ралита по родните магистрали вече няма да ги правят, ако не искат да плащат солени глоби.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.