Ето как се прави най-мързеливото и супер вкусно мезе (върви с всяко питие)

0
929

Тази рецепта е наистина страшно мързелива, но пък зверски вкусна

Ако го опитате, няма да съжалявате! Защото това е една бърза, лесна и страшно мързелива рецепта, от която се получава чудно вкусно мезе, което върви с почти всяко питие.

А и какво по-хубаво в тези жеги, от това да се въртим покрай печката възможно най-малко, като едновременно с това си хапваме вкусно… И така, няма да ви даваме точното количество на продуктите, тъй като то зависи изцяло от вашето желание и броя на хората, за които го приготвяте.

мезе
Мързеливо и вкусно, какво по-хубаво от това?!

Трябват ви свинско месо – за предпочитане стек или шницел, да е без никаква сланина, пресен лук (може и стар), мариновани гъби от буркан, пушено сирене, защото е по-твърдо и стегнато от топеното и малко кашкавал, но той е по ваш избор.

Всичко се приготвя буквално наведнъж. Първо нарежете охладеното месо на парчета, след което ги подредете в съвсем леко намазнена тавичка. Сложете отгоре им щипки черен пипер и сол.



Върху тях поставете нарязаните мариновани гъби от буркана и нарязаното на кръгчета пушено сирене, а отгоре покрийте всичко това с накълцания на по-едро лук. Добре е лукът ви да е повече като количество, защото част от него се стапя при печенето, а пък е чудно вкусен, когато мезето стане готово.

След като сме подредили тези вкусотии в тавичката, сипете съвсем малко вода или бира и поставете тавата във фурната, която е загрята предварително на 220 градуса. Следете процеса на печене и долейте малко водичка, ако се е изпарила, а месото още не е съвсем готово.

Накрая, по ваш избор, може да настържете и малко кашкавал над готовото мезе. Оставяте го да се разтопи за малко във фурната, а после грабвате лъжицата и сипвате в чиниите готовите мръвки, които са се превърнали в убийствено мезе. Да ви е сладко!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.