Смъртна присъда за сина на Кадафи

0
212

Сейф ал Ислам е осъден заедно с още осем от съмишлениците му

Наследникът на Муамар Кадафи – Сейф ал Ислам получи смъртна присъда.

Освен сина на Кадафи, същата участ ще последва и още осем души, за които стана ясно, че са извършили престъпления по време на конфликта в Либия през 2011 година.
Информацията за смъртната присъда на сина на Кадафи бе разпространена от Информационна агенция „Фокус”, която се позовава на информация на Би Би Си.

Сейф ал Ислам е осъден заедно с още осем от съмишлениците му
Сейф ал Ислам е осъден заедно с още осем от съмишлениците му

От материала става ясно, че синът на бившия лидер на Либия – Муамар Кадафи – Сейф ал Ислам и още осем от приближените му, са получили смъртни присъди по обвинение във военни престъпления по време на събитията, които причиниха до смъртта на либийския лидер и свалянето на режима му.

Сейф ал Ислам не е присъствал лично в съдебната зала, а се е възползвал от възможността да даде показания посредством видео връзка.
Даването на показания по този начин се наложи поради факта, че сина на Кадафи е пленник на бунтовниците в град Зинтан, които категорично са отказали да го освободят, пише vsekiden.com.



Преди няколко дни четирима граждани на Италия бяха отвлечени в Либия. Всички те са служители на строителната компания „Бонати”, която е собственост на италианската компания за петрол „Ени“. Отвличането стана в област Мелита.
Италианските власти затвориха представителството си в Либия след избухването на новата вълна от насилие през февруари, пише pik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.