Внимание: КАТ затяга дисциплината на пътя след приети нови правила

0
423

Както научихме от гл. инспектор в сектор „Пътна полиция“  Стойчо Константинов, гражданите трябва да окажат съдействие на КАТ при всякакви обстоятелства

На 24 юли 2015 г. в сила влязоха нови правила за проверките на пътя,  одобрени от министъра на Вътрешните работи.

Основната новост, е че въведената практика от министър  Веселин Вучков е отменена. Става дума за извършване на проверки от служители на КАТ само, когато техните автомобили са оборудвани с аудио и с видео техника.

Тази практика беше въведена, когато беше направен запис на пътен полицай, който нахално си иска подкупи от водачите на МПС-та.

След   като от началото на 2015 г. до сега са станали  4000 ПТП-та на територията на цялата страна, което показва, че войната на пътя се вихри с пълна сила, правилата се промениха.



Пътните полицаи вече имат право да реагират светкавично, дори и в патрулката да няма няма камера за запис.

kat
КАТ затяга дисциплината на пътя при всякакви обстоятелства

Например, спрян водач на МПС за проверка, защото шофира без включени  светлини, автоматично му се пише протокол за глоба от 20 лева.

Всички водачи трябва да знаят, че служителите на КАТ ще дебнат и за най-дребните провинения като пътуване без колан или без светлини, до сериозните като отнемане предимство на пешеходци, шофиране в насрещното платно, шофиране с превишена скорост, в нетрезво състояние и други, коментираха по Нова Тв.

Гражданите се притесняват, че пътните полицаи отново ще искат подкупи или ще приемат подкупи, но  гл. инспектор Стойчо Константинов уведоми българите, че ако служители на КАТ  бъдат заловени с подкупи, очакват ги безкомпромисни наказания.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.