Революционно: Учените намериха лесен начин за ранна диагноза на рак

0
239

Още едно откритие, което ще спасява човешките животи, след като бъде направена ранна диагностика на рак с помощта на лесен тест

Един от най-коварните видове рак е на панкреаса. Както писаха в telegraph.co.uk, когато ракът бъде открит, вече е твърде късно за пациента, защото метастазите са се разпространили в съседните органи.

През последните години учените изследователи от  Barts Cancer Institute работят усърдно в борбата с рак на панкреаса.

Както съобщи ръководителят на екипа от специалисти проф.  Nick Lemoine,  вече може да бъде направена ранна диагноза на рак на панкреаса само с изследване на човешката урина.

Ако в нея бъдат открити завишени съдържания на белтъци от типа LYVE1, TFF1 и REG1A, това е наличие на рак на панкреаса в 90% от случаите. В останалите 10 може да се касае само за панкреатит.Проведени са вече първите изследвания на върху граждани и резултатите са повече от задоволителни за степента на откриваемост на рака, казват специалистите.

rak-laboratoria
Лесен тест на урината открива с голяма точност рак на панкреаса

От 488 теста на белтъците  в урината, 192-ма от изследваните вече са развили рак на панкреаса в начален стадий.

Други 92-ма имали панкреатит, писаха и в БЛИЦ, цитирайки британската преса.

Колкото по-рано бъде открито това заболяване, толкова по-лесно и по-успешно ще бъде неговото лечение.

Рак на панкреаса, както и болестите на черния дроб са трудно откриваеми, защото черният дроб, както го нарича д-р Папазова, е прекалено търпелив орган.

Когато неговото търпение бъде изчерпано, той подава сигнали, но вече е прекалено късно и ако има някакъв шанс за живот, то той е само трансплантация.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.