Балсамираното тяло на Розалия Ломбардо

0
651

Балсамираното тяло на Розалия Ломбардо вече 95 години изумява всички със своята нетленност

Всичко започва през 1920 г., когато малкото дете умира навръх втория си рожден ден от белодробна инфекция. Съкрушените му родители нареждат невръстното тяло на момиченцето да бъде подложено на балсамация, а след това поставено в известните капуцински катакомби в Палермо, Италия.

Десетилетия по-късно Розалия продължава да има вид на току-що заспала, заради което започва да бъде наричана Спящата красавица. Дори и днес, почти век след трагичната й кончина,  по малкото й тяло не се забелязват никакви следи от разлагане, а химическата тайна на нейната нетленност е разгадана едва преди няколко години. Това е субстанция, в която се съдържат глицерин, цинк и формалин, инжектирани директно във вените на детето и осигурили запазването на тялото му.

Твърди се, че около Розалия се случват мистериозни неща – понякога се усеща мирис на цветя, излъчван от цялото й тяло, а мнозина са убедени, че тя диша и дори отваря очи. Последното обаче се обяснява с наличието на оптична илюзия, породена от падането на светлината върху полуотворените й клепачи.

тяло
Балсамираното тяло на момиченцето



loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.