Лесна вкусотия – печен патладжан с кайма и моцарела (няма начин да не ви хареса)

0
788

Печен патладжан с кайма и моцарела – прави се бързо и лесно, а става разкошна вкусотия

Днешната рецепта ни е една от любимите, тъй като вкусовите й качества са наистина превъзходни. Това е печен патладжан с кайма и моцарела, който се приготвя повече от лесно, което е допълнително предимство за всяка домакиня.

С тази домашна вкусотия може спокойно да посрещнете и гостите си, без притеснение – ще им се стори досущ като в изискан ресторант, а после ще ви питат за рецептата.

патладжан с кайма
Рецепта за печен патладжан с кайма и моцарела, която е една от любимите ни

Трябват ни един патладжан, четири домата, глава лук, две скилидки чесън, четири лъжици зехтин, 250 грама кайма, една лъжичка риган, 125 грама моцарела и сол на вкус.

Нарежете първо патладжаните и ги подправете със солта, след което ги оставете за 15 минути, за да им изтече горчилката. Лука, доматите и чесъна обелете и после ги нарежете на ситно. Фурната си загрейте на 180 градуса предварително.



Патладжаните ги подсушете и леко ги запържете и от двете страни, докато придобият златист цвят. После в същото олио пръжнете малко чесъна и лука, добавете каймата и подправете според вкуса си.

На последните оставащи 3-4 минути от запържването, прибавете доматите и хубаво разбъркайте всичко в тигана. След това намазнете тавата, в която ще печете тази вкусотия и подредете върху нея патладжаните. Отгоре поставете плънката с каймата на равен слой, а най-накрая покрийте всичко това с нарязаната на кръгчета моцарела.

Ястието се пече не повече от 25 минути във фурната, която, пак уточняваме, е загрята на 180 градуса. След това не ни остава друго, освен да ви пожелаем добър апетит и да си прекарате незабравими мигове около трапезата!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.