Лесни и полезни палачинки от цвекло с пълнеж от сирене крема (чудно вкусни)

0
468

Палачинките са любими на повечето от нас, но обикновено ги избягваме, защото не са полезни – не и тези обаче

Днес ще ви предложим рецепта за бързи и лесни палачинки, но това не е най-важното за тях. Важното е, че за разлика от обикновените палачинки, които винаги избягваме, заради диети и страх от напълняване, тези са не само диетични, но и много полезни.

Защото това са палачинки от червено цвекло, а както знаем, ползите му за организма и здравето ни са безброй. Уверяваме ви, че стават наистина вкусни, така че си заслужава да ги опитате.

палачинки
Палачинките от червено цвекло са идеални за всяка диета

Трябват ни три парчета цвекло, средни по размер, които почистваме и обелваме предварително. Също така два средни моркова, две скилидки чесън – счукани, половин лъжичка сол и три разбити яйца.

Първо минете морковите на ренде, заедно с цвеклото, а после ги смесете добре като добавите към тази смес яйцата, чесъна и солта, а после отново смесете хубаво всички продукти.



Поставете от сместта в тигана и разнесете добре, за да се получи идеално оформена палачинка. Оставете я в тигана за около четири минути, или докато не видите, че вече е добила апетитен златист цвят. Когато е готова, помогнете си с шпатула, за да я обърнете и от другата страна.

Когато махнете едната палачинка от тигана, поставете в него още от сместа и действайте по същия начин, докато не свърши цялата смес за палачинките. Преди да поставите всяка една в тигана, не забравяйте да капнете малко олио или масълце, за да не остава сух тиганът и да не залепнат палачинките.

Накрая идва най-лесното – да ги хапнете сладко с пълнеж, който най-много ви допада. Не можем да не споменем обаче, че един от най-прекрасните и вкусни пълнежи за тези палачинки от цвекло, е апетитното сирене крема, с което стават наистина разкошни. Да ви е сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.