Няколко лесни трика за връщането на снежната белота на дрехите

0
745

Ще светнат като нови

 

дрехите
Ще светнат като нови

Всяка домакиня е наясно, че поддържането на снежната белота на дрехите, не е никак лесна задача.

С времето, те започват да придобиват жълт оттенък. Истината е, че можете да възвърнете бързо и лесно снежната белота на дрехите. Не бързайте да ги изхвърляте в коша, преди да сте пробвали тези няколко трика.

Снежнобелите чорапи и тениски, са изключително трудни за поддържане, но пък за сметка на това ви открояват от тълпата. Малцина са тези, които могат да запазят снежната белота на дрехите си.

Несъмнено, ако белите ви дрехи са започнали да жълтеят, няма да ви е никак приятно да ги носите. Това важи с особена сила за детското облекло, защото децата винаги могат да намерят къде да се изцапат. В същото време избелването на дрехите им със силни химикали може да крие сериозни опасности за нежната им кожа.



Поради тази причина ще ви разкрием няколко прости народни метода, които са доказали ефективността си във времето.

Ето как да върнете снежната белота на дрехите:

И двата метода действат безотказно

Метод №1
Борна киселина
Лесно можете да се снабдите с борна киселина. Този продукт се предлага във всяка аптека. Тя притежава свойството да прониква в дълбочина на тъканта. В този ред на мисли дори старите петна нямат никакъв шанс за оцеляване.

Необходими продукти:
За да върнете белотата на дрехите ви, се нуждаете от следните продукти:
20 гр. борна киселина
10 литра вода

Приложение:
Към 10 литра вода, добавете 2 сашета борна киселина, които са по 10 гр. Бъркайте сместа до пълното разтваряне на борната киселина. След това накиснете белите дрехи, които вече са започнали да пожълтяват или имат петна по тях и ги оставете за два часа. След като ги извадите от разтвора, ги изплакнете както обикновено.

Метод №2
Прах за пране и калиев перманганат

Необходими продукти:
За да върнете снежната белота на дрехите си с този метод, се нуждаете от:
10 литра вода
200 гр. прах за пране
Няколко кристала калиев перманганат

Към горещата вода добавете праха за пране и разбъркайте добре до пълното му разтваряне. След това разтворете няколко кристала калиев перманганат в чаша с вода. Не го добавяйте към водата с праха, преди кристалите да са се разтворили напълно. В противен случай рискувате да оцветите дрехите си.

След като сте се убедили, че калиевият перманганат се е разтворил напълно във водата, можете да го добавите към водата с праха за пране. Разбъркайте добре и накиснете предварително изпраните бели дрехи в сместа. Покрийте кофата с плътен капак или я увийте с домакинско фолио и оставете до пълното изстиване на водата. Накрая изплакнете както обикновено, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.