Направете това, ако ви става лошо по време на пътуване

0
338

Тези съвети ще ви помогнат да пътувате по-леко

 

пътуване
Тези съвети ще ви помогнат да пътувате по-леко

Има хора, на които им прилошава по време на пътуване. В този ред на мисли за тях пътуванията са истинско изпитание, да не кажем кошмар.

Лятото е сезонът на пътешествията. Ако предвиждате пътуване със семейството си, а вие сте от хората, на които им става лошо от пътя, е добре да сте наясно с няколко полезни трика.

Несъмнено да пътуваш, е изключително приятно, стига да не ти става лошо от това. Най-благоприятното място за пътуване за хора, на които им става лошо, е предната пътническа седалка. От там можете да гледате напред в далечината и по този начин да се подготвите за задаващите се движения.

Ако по време на пътуване изпитвате слабост, гадене, замаяност, главоболие, изпотяване, понижение на кръвното или липса на въздух, то вие определено не пътувате добре. Това са само част от симптомите на неразположение, които измъчват хората по време на път.Гаденето по време на пътуване може да включва няколко симптома. Обикновено най-често се проявяват:
– Умора
– Избледняване на лицето
– Световъртеж
– Главоболие
– Повръщане
– Студена пот
– Повишено слюноотделяне

Тези съвети ще са ви от огромна полза

Разбира се, след като има проблем, има и решение. Ще ви разкрием някои елементарни мерки, които ще облекчат значително тези неприятни симптоми.

Ето ги и тях:
– Задължително проветрете и охладете добре колата, преди да тръгнете на път
– Нека прозорецът е леко отворен, докато колата е в движение, за да ви осигури свеж въздух
– Не приемайте мазни и пикантни храни преди път
– Ако не шофирате, седнете на предната пътническа седалка
– Гледайте напред или пък вперете погледа си далеч в пейзажа. Ако се обърнете назад, рискувате да влошите положението.
– Препоръчително е да не четете и да не гледате белите линии на пътя
– Забравете и за пушенето, докато пътувате в автомобила. Разбира се най-добре би било да забравите за цигарите през целия път
– Не залагайте на употребата на силни парфюми, когато ви предстои дълго пътуване. Те само ще утежнят допълнително ситуацията и ще предизвикат гадене
– Правете чести почивки
– Сложете клечка за зъби между зъбите си и се опитайте да дишате изцяло през устата
– Не приемайте таблетки за повръщане, ако вие ще шофирате. Те могат да ви отворят сериозен проблем предвид факта, че имат седативен ефект. Вместо това бихте могли да ги замените с чай от джинджифил или пък да дъвчете пресни листа от мента, пише zdrave.to.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.