Бананите ви спасяват от много болести

0
3893

Бананите  спасяват от много болести, защото са богати на изключително много полезни съставки

банани
Яжте редовно банани, за да бъдете здрави

Всички банани съдържат 3 вида плодови захари – глюкоза, фруктоза и захароза.

Те подпомагат правилното смилане на храната и метаболизма на организма.

Когато ядем банани, ние получаваме много по-голяма ситост за разлика от другите плодове, заради тяхната консистенция.

Ето защо трябва да ядем редовно банани



1. Средство против депресия

Вкусните банани съдържат триптофан, който бързо се трансформира в серотонин. Това е хормонът на човешкото щастие. Вместо шоколад е по-добре да ядете банани. Ефектът ще бъде абсолютно същият, но много по-витаминозен.

2. Стабилна нервна система

Бананите имат високо съдържание на  витамини от групата на В. Те помагат за  регулиране и укрепване  на нервната система.

3. Средство за премахване на анемия

Бананите съдържат желязо и подпомагат образуването на хемоглобин в кръвта. Когато лисва желязо, човек развива анемия. Когато има достатъчно количество желязо в кръвта, човек е силен и работоспособен.

4. Нормализират кръвното налягане

Здравната организация на САЩ препоръчва редовно да се консумират банани. Те предпазват от поява на високо кръвно и от инсулт.

5. Повишена активност на  мозъка и на мозъчната активност

Проведен е експеримент във Великобритания. В продължение на 1 месец учениците от средните класове всеки ден изяждали по 1 банан на закуска и за обяд.

След като изминал въпросният месец, резултатите били повече от задоволителни. Учениците станали много по-спокойни, по-концентрирани и доста по-активни в работата в час.

6. Бананите в борбата със  запека

Един много неприятен момент от човешкото ежедневие. Когато човек задържа екскрементите в тялото си, той става нервен, защото не може да се изчисти от отпадъчните продукти след храносмилане.

Яденето на банани помага правилната работа на стомаха, регулира перисталтиката на червата и изхвърлянето на отпадъчните вещества.

7. Бананите са полезни при  язва

Специалистите определят бананите като единствените плодове, които могат да се приемат сурови от хора, които страдат от язва, без риск да раздразните на язвата.

Когато имате чувствителен или раздразнен стомах, след повръщане, също яжте банани. Те имат фина структура на плода.

8. Бананите контролират и регулират телесната температура

В азиатските култури преписват на бананите свойството да охлаждат тялото.

В Тайланд, например, бременните жени се хранят с много банани, защото вярват, че новородените ще имат по-ниска телесна температура.

Казват, че прекрасните банани са били пренесени от друга планета на Земята, защото били селекционирани от извънземните. Точно затова имат уникални и полезни свойства.

Забележка: Поради високото съдържание на калий, бананите не са полезни само за хората, които страдат от бъбречна недостатъчност.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.