Уникален експресен хляб с кашкавал и зеленчуци (лесна и чудно вкусна рецепта)

0
592

Наистина бърза и лесна рецепта за хляб с кашкавал и зеленчуци, какъвто много от вас не са опитвали

Предлагаме ви нещо наистина интересно, различно и много вкусно – хляб с кашкавал и зеленчуци, който още от първата хапка ще се превърне в любим на семейството ви. Просто, защото е нестандартен и страшно апетитен.

Рецептата е елементарна за приготвяне и с нея би се справил всеки, дори лаик в кухнята. А отгоре на това не е и никак скъпа.

хляб с кашкавал
Чудно вкусен хляб с кашкавал и зеленчуци

Нужни са ни 4 чаши брашно с 1 пакетче бакпулвер, три яйца, половин чаша мляко, половин лъжичка черен пипер, половин лъжичка сос Табаско, две чаши с настъргани тиквички, връзка зелен лук, нарязан на ситно, две червени чушки, които сме нарязали на ивици, две чаши настърган кашкавал или сирене Чедър, както и олио за намазване.

Загрейте предварително фурната на не повече от 180 градуса и намазнете с олиото една тавичка или форма за кекс – зависи в какво ще изберете да направите вашия хляб.



После смесете добре брашното, млякото, яйцата, соса Табаско и черния пипер, от които замесете гладко и пухкаво тесто. Когато е готово, добавете към него настъргания кашкавал и нарязаните зеленчуци. И разбъркайте добре, за да се получи една напълно хомогенна смес.

Изсипете накрая цялата смес в тавичката или формата за кекс и я пъхнете във фурната, където я оставяте да се пече поне един час. Знаете как да проверявате дали е готово – с помощта на суха клечка за зъби.

Щом извадите тавата от фурната, покрийте хляба с кърпа и оставете да престои така поне пет минути, преди да го извадите от формата. Няма да ви убеждаваме колко е вкусен, защото сами ще се уверите в това, когато го опитате.

Спокойно може да си хапвате от този чуден хляб с кашкавал и зеленчуци през целия ден като той се консумира и самостоятелно, и в комбинация с друго ястие. Да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.