Запазване на стволови клетки при раждане е жизнено важно

0
352

Стволови клетки, събрани при раждането на едно бебе, могат да му осигурят здраве и дълъг живот

В последните години доста се заговори по тази тема. Това не е мода или каприз, а една изключително добра инвестиция, защото наличието на подходящи стволови клетки, които могат да бъдат използвани при необходимост, дават гаранция за успешно лечение при необходимост.

А тази необходимост може да се появи винаги.

Ако човек бъде покосен от сърдечен удар или от инсулт и част от неговите тъкани се окажат мъртви, трансплантацията на стволови клетки ще помогне на организма да възпроизведе нова жива тъкан.

Ако пациент покаже, че има левкемия – рак на кръвта – навременната трансплантация ще възвърне способността за възпроизводство на здрава кръв.



stvolovi-kletki
Запазването на стволови клетки е гаранция за дълъг живот

Както научихме от сайта http://lekuva.net,  събирането на стволови клетки става изключително лесно. При самото раждане на дете, специалист прибира плацентата и пъпната връв.

В специална лаборатория първо изследват количеството стволови клетки и ако то отговаря на определени норми, събраният материал подлежи на замразяване, което става при минус 196 градуса.

По този начин стволовите клетки могат да бъдат съхранени дълги години.

У нас могат да бъдат използвани услугите на български клиники, както и на чужди – от Англия, Гърция и други.

Има още една важна подробност – тези процедури се заплащат.

Първо се заплаща за специалиста и лабораторното изследване на стволови клетки, а след това – ежегодна такса за съхраняването им.

Tаксите са от порядъка на  3 100 лв. за първите три години. Плащането може да бъде разсрочено, а за всяка следваща година клиентите плащат по 150 € предварително.

Който реши да обезпечи по този изключителен начин своето дете, трябва да проучи пазара у нас – компаниите и клиниките, които предлагат тази животоспасяваща услуга, както и цените.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.