Учени обясняват тайнствените призраци

0
284

Американски учени считат, че наблюденията на призраци в по-стари къщи се дължат на въздействието върху човешкия мозък на плесенни гъби

Някои от местата, където обикновено се появяват призраци, се отличават с по-замърсен въздух в помещенията, както и с наличието на токсична плесен. Конкретни плесенни гъби могат да влияят върху човешкия организъм – предизвикват резки промени в настроението, изблици на гняв и общо изкривяване на сетивните възприятия.

За да бъде проверена тази много любопитна хипотеза, свързваща зловещите призраци с плесенните гъби, професор Шейн Роджърс от университета „Кларксън“, щата Ню Йорк, започва със свои студенти мониторинг на въздуха в различни сгради в щата, където по-рано е имало сведения за паранормална активност. Те сравняват проби на въздуха, взети от въпросните къщи, с такива от нормални домове, за да се установи какво е видовото разнообразие на самите плесени, виреещи там.

Сред обектите с паранормална репутация са и две сгради – офисна сграда (в която са регистрирани особени шумове, преместващи се без външна намеса предмети, както и особено тягостно чувство, което изпитват пребиваващите там) и музеят на изкуствата „Ремингтън“ в Огденсбург.

През 2014 година швейцарски учени обясниха различните паранормални феномени, включително и призраци, с особено изкривяване на сензорно-моторните сигнали на главния мозък.



призраци
Тайнствените призраци се дължат на гъби?

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.