НАСА направи стряскащо предупреждение

0
270

Водните запаси на Земята са на изчерпване

От НАСА направиха доста стряскащо предупреждение, позовавайки се на сателитни данни.

Оказва се, че човечеството е на път да се изправи пред невиждана криза с водата, тъй като най-големите извори на подпочвена вода на нашата планета са на път да пресъхнат.

Макар изследователите да не могат да кажат със сигурност какво е количеството на подпочвената вода, с което разполага Земята в момента, то едно е сигурно – човечеството разхищава водата за пиене.
От НАСА посочват, че с нарастване на населението и задълбочаването на климатичните промени, проблемът безспорно ще се задълбочи.

Водните запаси на Земята са на изчерпване
Водните запаси на Земята са на изчерпване

От сателитните снимки, с които разполага НАСА ясно се вижда, че по всяка вероятност от постоянна суша първи ще пострадат гъсто населените райони на Централната калифорнийска долина, Пакистан, Близкият Изток, Индия и немалка част от страните в Африка.



Спешни мерки трябва да се вземат и за Аралската водоносна система, която се ползва от близо 60 милиона човека.
Заключенията на учените от НАСА са, че 21 от 37-те най-големи водни резерви в света от Индия и Китай до Щатите и Франция отдавна за преминали предела си за използване на земната вода. На практика това означава, че е било използвано много по-голямо количество вода, отколкото се е възстановила за съответната област.

За никого не е тайна, че този проблем съвсем не е от вчера, но снимките, с които разполага НАСА са първото по рода си доказателство за него, пише sanovnik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.