Психолози: Физическата любов не е важна за дълъг семеен живот

0
810

Направено е проучване сред 3000 брачни двойки, които трябвало да класират приоритети за дълъг семеен живот. Физическата любов не е важна според тях

Във Великобритания физическата любов не е важна за щастлив семеен живот

Изискването за участие в анкетата е брачните двойки да съжителстват най-малко 10 години заедно.

Резултатите ще бъдат изненадващи за младите, но за зрелите хора – едва ли.

Както научихме от dailymail.co.uk, не физическата любов, а предимно емоционалните отношения са съхранили браковете на анкетираните повече от 10 години.

Това е станало, благодарение на редовната комуникация между партньорите и доверието, което имат един на друг.



На следващо място повечето брачни двойки поставили търпението. Семействата определят търпението като изключително важно качество. Когато двама души разсъждават различно по даден въпрос, те трябва да намерят общата пресечна точка.

Понякога това откриване на общото начало става по-лесно, друг път много по-трудно.

Но като се замисли човек за всяко нещо в живота е необходимо време и търпение  – да се научим да пишем, да четем, да караме кола или друго превозно средство.

Но в тези случаи ние не правим проблеми относно търпението, а когато се отнася за човешките отношения, особено в брака, очакваме скоростна реакция.

На трето място брачните двойки са поставили възможността за правене на компромиси.

Точно, когато хората са на различно мнение по определени теми и проблеми, се налагат компромиси. Естествено, тези компромиси трябва да бъдат взаимни и да не накърняват достойнството на брачните партньори.

На четвърто място британците са поставили грижата за партньора и за семейството.

Тази грижа е свързана както с финансовата част на въпроса, така и с емоционалната.

Различните хора имат различна степен на интелектуални потребности. Най-хармонични отношения имат онези партньори, които са на едни и същи вълни.

Колкото и да е странно за читателите, от всичките 20 важни за дълъг брак  качества, 99% от анкетираните британци са класирали едва на 18-то място физическата любов.

Този факт разбива някои митове, че хората искат да се женят, за да имат под ръка партньор, с когото да задоволяват своя физически нагон.

В началото на една връзка физическата любов е важна, но с течение на годините британските партньори предпочитат да се преоткриват по много други и различни начини.

А какво е положението в България?

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.