Откриха 43-то НС с конфузна ситуация

0
255

Докато недоволни граждани протестират пред НС против депутата бат Сали, откриха 43-то НС с неприятна конфузна ситуация

По традиция най-възрастният депутат открива работата на всяко ново НС. Тази чест отново се падна на проф. Стефан Данаилов.

Когато трябваше да прочете клетвата, а всички народни представители да я повторят, Ламбо не можа да намери листа си с текста на клетвата.

В крайна сметка след дълги лутания откри нещо написано. През това време депутатите стояха прави в очакване.

Стефан Данаилов започна да казва клетвените слова, а народните представители продължиха да стоят прави и  не знаеха какво да правят.



В крайна сметка конфузната ситуация приключи и все пак депутатите се заклеха.

ns
Президентът Плевнелиев произнесе реч при откриване на 43-то НС

Президентът на Република България откри първото заседание на 43-то НС. В своята встъпителна реч той призова всички политици да се обединят и да работят здраво в защита на интересите на обществото.

Българските граждани искат да живеят достойно. Реалните проблеми на обществото трябва да бъдат разрешени в ежедневната ни работа, каза президентът.

Той заяви още, че Народното събрание трябва да се превърне в институция, в която личните интереси трябва да останат на заден план. Не бива да ерозира общественото доверие в най-съкровените ценности, защото така се налагат принципите на популизма.

Решението е работа в полза на хората, спазване на принципите на правовата държава. Днес половината ни сънародници не гласуват, което само по себе си подкопава демократичните принципи.

Народът си каза тежката дума като гласува. Сега са на ход политиците – с повече работа и по-малко скандали и противопоставяне. Длъжни сме да разчетем правилно резултатите от изборите. Българските граждани искат правова държава.

Ново свободно поколение, което се превърна в истинско гражданско общество, израсна за последните 25 години.

Българските граждани поставиха на всички вас да потърсят общото между вас, но да запазите и различията. Дали разнообразието може да се превърне в богатство. Тяснопартийните интереси трябва да отстъпят място на държавните.

Да намерим своето достойно място в Европейското семейство и да изградим една чиста и свята република – това е заветът на Апостола на свободата, Васил Левски.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.