Истински резил: Иван Данов – министър у нас с помощи в чужбина

0
288

Проведено е журналистическо разследване във Франция, защото българският министър Иван Данов се регистрирал като безработен с помощи, докато работел у нас

Разследването е дело на разследващия журналист Атанас Чобанов, който попаднал на неочаквана следа да извършено престъпление.

Според българското законодателство, за документална измама давността е 10 години. В момента бившият министър Иван Данов е разследван от прокуратурата.

Българинът Иван Данов се регистрирал във Франция като безработен, който си търси работа и за своята мнима безработица получавал социални помощи. Той е подписал редица декларации за положението си на безработен.

ivan-danov
Министър Иван Данов работел у нас и вземал помощи за безработен от Франция

В същото време нашият съгражданин живеел в България и практикувал – развивал е частен проектантски бизнес и е преподавал на студентите от ВИАС (УАСГ).



Престъплението е извършено в периода от 2004 до 2005 г.

Пред зрителите журналистът Атанас Чобанов каза, че Иван Данов не може да се оправдава, че не е знаел какво е направил, понеже лично е пътувал до Франция, за да се подпише в тамошното бюро по труда.

Както станало ясно, давността за документални престъпления във Франция е само 5 години, така че френските власти нямат законовото право да заведат дело срещу Иван Данов.

Материалът, от който става ясно за извършените данъчни и социални престъпления на Иван Данов,  е излъчен по френската телевизия М6 вчера.

Французите потвърждават, че над Иван Данов е имало политически чадър.

Въпросният мошеник Иван Данов всъщност е професор по архитектура и е заемал поста на министър на   инвестиционното проектиране в кабинета Орешарски от 29 май на 2013 г.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.