ВНИМАНИЕ! Мними полицаи са последната измама у нас

0
363

Мними полицаи плъзнаха из България. ПАЗЕТЕ СЕ! Това е най-новата измама у нас, затова трябва да бъдете бдителни

Пострадал е възрастен мъж. На вратата позвънил униформен полицай, който заявил на дядото, че трябва да направи обиск в дома му и да опише неговото имущество и ценности.

Възрастният 82-годишен дядо от Пловдив приел на доверие думите на униформения, който разчитал само на своята униформа.

Мнимият полицай накарал дядото да подписва някакви документи, а той през това време обиколил дома на злощастния човек и отмъкнал сумата от 4 800 лева.

policia
Мними полицаи са последната измама у нас

Не получихме по-големи подробности от bTV как дядото е разбрал, че е станал жертва на поредната подла и хитра родна измама, но той подал жалба в полицията и сега 2 РПУ в града под тепетата издирва мнимия полицай.



Втори случай на мним полицай е регистриран и в Ботевград.

По принцип, когато човек е поставен в подобна неочаквана обстановка, той трудно може да реагира правилно, особено ако не работи като адвокат, полицай, съдия – хора, които са обиграни да не губят самообладание в кризисни ситуации.

Останалите граждани рядко познават законите и не знаят своите права.

Затова, уведомете вашите близки, че когато полицай иска да говори с гражданин по служебен въпрос, той първо трябва да се легитимира не устно, а като покаже своята карта, която прилича на нашите лични карти. До нея има и метална значка.

Второ, за да бъде направен обиск или проверка в дома на частно лице, дори и в офис, проверяващите трябва да имат прокурорска заповед.

Това се отнася за тежки криминални престъпления, за които разследващите търсят улики.

Ако някой позвъни на вашата врата и не ви покаже легитимацията си, която можете да прочетете, а също така не ви покаже и заповед на прокурора, не трябва да го пускате вкъщи.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.