Страхотна рецепта за най-крехките пилешки сърца (наистина стават трепач)

0
1819

По тази рецепта са едни от най-крехките пилешки сърца, които сме яли някога

Предлагаме ви една рецепта, която никога няма да съжалите, че сте опитали и която ще си държите при любимите със сигурност. Защото тя прави най-крехките пилешки сърца, които сте яли.

Трябват ни 500 грама пилешки сърца, 330 грама бира, една лъжичка мед, половин лъжичка розмарин, две глави лук, три скилидки чесън, три лъжици зехтин, щипка сол и черен пипер.

Това са най, ама най-крехките пилешки сърца, които сме приготвяли. Страшна рецепта!
Това са най, ама най-крехките пилешки сърца, които сме приготвяли. Страшна рецепта!

Първо почистваме чесъна и лука, след което чесънът се пресова, а лука го режем на кръгчета. После смесваме бирата с меда, лука, чесъна, розмарина и подправките черен пипер и солчица.

Сърцата ги почистваме добре и ги измиваме хубаво, за да падне кръвта, след което прибавяме към тях маринатата и оставяме да престоят в нея за около денонощие в хладилника.



На другия ден отцеждаме добре сърчицата заедно с лука от маринатата и ги слагаме в тавичка или гювеч, за да ги запечем за около 25-30 минути във фурната. Тя обаче не трябва да е на по-висока температура от 160 градуса.

Направени по тази рецепта, сърчицата стават наистина много крехки – нищо, че по принцип са мускул и ако не се приготвят добре, рискуваме да останат леко жилави. Тези сърца са по-крехки от всички, които сме опитвали, а тайната им е в чудната марината, с която ги приготвяме.

Нека да ви е много сладко и ви желаем приятен апетит!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.