Супер деликатес – печен патладжан с кайма и моцарела (рецептата не е за изпускане)

0
437

Този печен патладжан с кайма и моцарела, приготвен по тази рецепта, може да го предложите и по специален повод

Пробвайте тази рецепта и ще останете очаровани. Това е най-вкусният печен патладжан с кайма и моцарела, който сме яли някога, честно. А и се прави много лесно.

Трябват ни един патладжан, солчица на вкус, четири домата, една глава лук – по-голяма, две-три скилидки чесън, четири лъжици зехтин, 250 грама кайма, една лъжица риган, 125 грама моцарела.

патладжан с кайма
Страхотен става, когато се направи по този начин

Първо нарязваме патладжаните и ги подправяме със сол, след което ги оставяме да постоят за 15 минути, за да им изтече горчилката. Доматите, чесъна и лука ги нарязваме на ситно.

Фурната я загряваме на 180 градуса, а после подсушаваме нашите патладжани и ги запържваме от двете страни, докато не добият златист цвят. След това ги вадим и ги поставяме върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.



В същата тази мазнина, в която сме ги пържили, запържваме после чесъна и лука, а малко след това добавяме към тях и каймата. Подправяме на вкус и накрая добавяме в тигана и доматите като ги разбъркваме за около три минутки.

Взимаме накрая една тава, която намасляваме и подреждаме в нея патладжаните, а отгоре слагаме от каймата на равен слой. Най-отгоре нареждаме и нарязаната на парченца моцарела. Запичаме тази вкусотия във фурната за около двадесетина минути на 180 градуса.

Ще видите какво чудо на кулинарията става това ястие – ароматно, сочно и адски апетитно. Може да го сервирате и по специален семеен повод, защото общо взето всички си облизват пръстите над него.

Да ви е страшно вкусно и до нови кулинарни чудесии!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.