Това е тайната на чудната патица с портокали (удивително вкусна рецепта)

0
714

Патица с портокали – е, тази вкусотия не е само по филмите, може да си я приготвим лесно и у дома

Днес ще ви разкрием тайната на известната рецепта за патица с портокали. Много пъти сме я гледали по филми, но трябва да знаем, че в нея няма нищо сложно и лесно може да си я направим и вкъщи.

Запишете си сега само нужните продукти и „цаката“ на приготвянето й.

патица с портокали
Страшно вкусната рецепта за патица с портокали

Трябват ни сто грама нарязан на ситно бекон, сто грама олио, щипка индийско орехче, малко черен пипер и солчица, една цяла патица, половин чаша бяло вино, два портокала, един лимон, две лъжици ракия и майорана.

В един по-голям съд първо загряваме олиото и в него поставяме патешкото месо, което първо сме разфасовали. Запържваме го хубаво и от двете страни. След това прибавяме бялото вино към него и похлупваме съда, докато виното съвсем се изпари.



После прибавяме към патицата сока от изцедените лимон и портокали, но също така слагаме и корите им, които сме нарязали на по-едро. Слагаме солта и черния пипер, индийското орехче и двете лъжици ракия.

Ако трябва и преценим, че е нужно, добавяме и малко вода в съда, за да покрие месото и да стане още по-крехко. Отново захлупваме с капака и оставяме да се задуши на слаб огън за близо два часа.

Преди да го свалим от огъня, през последните десетина минути, слагаме в съда и една лъжица от натуралното пшенично нишесте.

Направена по тази рецепта, патицата става уникално вкусна и много крехка, направо уникален деликатес. Сами ще проверите и ако ви е харесало, после споделете своето мнение. А защо не и своята любима рецепта.

Добър апетит на всички желаем и до новите ни срещи с идеи за вкусотийки!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.