Тези лесни рулца станаха хит сред домакините (неземно вкусна рецепта)

1
930

Тези патладжанени рулца с кайма и кашкавал са безспорен хит в нета

Как няма да се превърнат в хит, като са толкова вкусни и същевременно така лесни за приготвяне. Това са патладжанени рулца с кайма и кашкавал, които са идеалното решение за всеки обяд или вечеря, дори и за специален случай.

Рецептата се харесва на почти всички, които са я опитвали, стига, разбира се, да нямате лична непоносимост към патладжани. Ако ги обичате обаче, това е вашето ястие, бъдете сигурни.

патладжанени рулца
Патладжанени рулца с кайма и кашкавал, които се топят направо

Запишете си сега нужните продукти и начинът, по който се майстори това кулинарно чудо.

Трябват ни четири патладжана, 250 грама кайма, 150 грама кашкавал, една глава лук, кимион, черен пипер, сол и олио на око.



Първо измиваме добре патладжаните и ги нарязваме на по-тънки филийки. След това ги посоляваме и ги оставяме да се отцедят и да им излезе горчилката за около петнадесетина минути.

Лукът го нарязваме на ситно и го запържваме леко на тигана в олиото. Към него после прибавяме каймата, която предварително сме овкусили и задушаваме за десетина минути.

Патладжаните пускаме за около една минута в гореща вода, за да може да поомекнат малко. А после върху всяка една филийка от патладжан поставяме от каймата и навиваме на рулце.

Готовите рулца ги нареждаме в тавичка и ги поставяме да се запекат във фурната за не повече от двадесетина минути. Когато вече са почти напълно готови, ги поръсваме отгоре с настърган кашкавал и доизпичаме, за да се разтече кашкавалчето и да добие апетитен златист цвят.

Няма такава вкусотия, както ще видите сами. Затова ви пожелаваме приятен апетит и да си ги хапнете с цялата наслада на света!

loading...

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.