Страховити разкрития за Ванга

0
167

Руски специалисти взривиха обществото с тези твърдения

Две десетилетия след смъртта на петричката пророчица Ванга, наяве излязоха страховити разкрития за нея.

Оказва се, че ясновидката баба Ванга, която придоби световна известност всъщност не е била пророк на бъдещето, а обикновен човек с психично заболяване, който Държавна сигурност е използвала.
Това твърдение за Ванга бе публикувано на страниците на изданието „Комсомолская правда”, което се позовава на изследване.

Ванга
Руски специалисти взривиха обществото с тези твърдения

Голяма част от руския народ, също като българите почитат дарбата на Ванга и дори отбелязаха тържествено 105-та годишнина от рождението й.
Изтъкнати експерти в различни области от Русия не отричат, че Ванга придоби известност с предсказанията си, но подчертават, че тя винаги си е служела с метафорични изрази.

Освен това те припомнят, че нито едно от пророчествата й не е точно (с конкретна дата или описание).
Всичко това дава огромна свобода на човешкото въображение и по-късно хората трансформират думите й според фактите.Писателят и историк Юрий Варбевски не крие, че според него Ванга е била душевно болен човек.
Той припомни, че петричката пророчица неведнъж е посочвала, че чува гласове, което е един от основните показатели за наличието на психично заболяване.
Твърдението на Варбевски бе подкрепено и от психиатъра и доктор по медицинските науки – Борис Положий.

И двамата са на мнение, че хора като Ванга служат на обществото в моменти, в които изпитва несигурност, а тези, които са я покровителствали са имали интерес от разпространението на пророчествата й, пише sanovnik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.