Ефикасна диета за отслабване според ЕГН-то

0
433

Всяка една възраст има своята специфика и ако се съобразите с нея, отслабването ще се превърне в детска игра

Ако напоследък сте започнали каква ли не диета за отслабване, но нещата не ви се получават, то вероятно е от факта, че не е съобразена с възрастта ви.

Както знаете, всяка възраст си има своите специфични особености. Ето защо ви предлагаме ефикасна диета за отслабване според ЕГН-то.

За 20 годишните
На тази възраст би могло да се каже, че почти всяка диета за отслабване би имала успех. Бързият метаболизъм ви позволява да се избавите бързо от излишните килограми. Трябва обаче да сте наясно, че хормоналният фон, както и скелетът ви все още не са се формирали окончателно и е необходимо да съобразите диетата си с тези факти.

диета за отслабване
Всяка една възраст има своята специфика и ако се съобразите с нея, отслабването ще се превърне в детска игра

Запомнете, че монодиетите не са подходящи за вас. Тайното ви оръжие са ябълките. Ако въведете по един разтоварващ ден в седмицата, през който да се храните с ябълки ще свалите без усилия излишните килограми.



За 30 годишните
Не забравяйте, че ако продължите да се храните както преди, килограмите ще се натрупат неминуемо, тъй като промените в организма ви вече са факт и метаболизмът ви вече действа по-бавно.
Възможно е сривът в организма ви да се дължи на витамините C, D, E, както и на цинк.
Идеалното решение за вас ще е да минете на средиземноморска диета – зеленчуци, морски изделия, риба и пълнозърнести храни. И най-вече – ограничете приема на храна след 19 ч.

За 45 годишните
При вас всяка диета за отслабване трябва да е съобразена с профилактиката на заболяванията и поддържане на здравето. Гладуването е противопоказно!
Храната ви трябва да се състои основно от млечни и растителни продукти. По един разтоварващ ден в седмицата, в който да приемате по 2 кг. папая ще ви се отрази добре не само на фигурата, а и на здравето.

Над 60 годишна възраст
Трябва да заместите месата с растителни белтъчини като леща и боб. Полезни са ви задушените зеленчуци без мазнина (но не сурови, тъй като натоварвате стомашно-чревния тракт). Имайте предвид, че на тази възраст съдържанието на вода в организма ви, е сериозно понижено. Това не означава, че трябва да се наливате с течности, но е добре да се вслушате в нуждите на организма, пише popsugar.com.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.