Модерна БГ платформа за работа: Кандидатстване чрез видеоклип

0
350

Позната на всички българи търсачка за работа Jobs.bg вече има сериозен модерен конкурент. Кандидатите за работа могат да представят видеоклип вместо CV

Така както се развиват новите технологии, така се развиват и човешките отношения.

Работодателите търсят служители с модерно мислене и подход към поставените задачи, затова стандартното CV – автобиография вече са заменени от видеоклип.

Служителят пуска молба до работодател, който е обявил вакантно (свободно) място, че кандидатства за работа, а работодателят му поставя задача.

rabota-video
Кандидатствате за работа с видео вместо с написано CV

Отговорът на тази задача трябва да бъде представен в кратък видеоклип, чието времетраене не трябва да надвишава 2 минути.



Ако работодателят бъде впечатлен от начина, по който кандидатът се е справил с поставената задача, от начина по който я представи и от начина, по който се държи по време на самото представяне, той ще бъде поканен за интервю.

За по-младите хора това е истинско предизвикателство, докато за по-възрастните ще бъде поредното емоционално натоварване, даже стрес.

За мотивите да се подхожда по този нов начин разказва един от създателите на търсачката за работа  Jobio.me.

Владимир Василев обяснява, че когато човек представи писмено CV и снимка, работодателят не може да добие достатъчна представа за него като възможности, защото има много хора с отлично образование и квалификации, но те са теоритични, а когато трябва да се работи нещо на практика, те не могат да се справят с поставените задачи.

Представянето на това кратко видео е полезно, защото пести време както за работодателя, така и за служителите.

Докато гледа видеото, работодателят добива многоспектърна представа за кандидата – реална визия, а не статична снимка, начин на държание и поведение, начин на говорене.

Той добива представа дали кандидатът умее да работи с новите технологии или не може да се справя.

Начинът, по който кандидатът е структурирал своя отговор показва дали той е организиран и точен човек или се разпилява в ненужни детайли и подробности.

Когато работодател покани на интервю човек, след като е изгледал неговото видео, той вече е добил представа за човека, а няма да се запознава тепърва с него.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.