Така се прави оригинално ризото със заешко (рецепта хит в кулинарията)

0
499

Ризото със заешко месо е едно наистина вкусно ястие

Ризотото се приготвя наистина доста специфично, но ако веднъж му хванем цаката, няма да ни се опре. Затова днес ви предлагаме една рецепта за невероятно ризото със заешко месо, което може да задоволи и най-изтънчения вкус.

Запишете си какво ни трябва като продукти и начин на приготвяне и не се плашете, защото става лесно, въпреки че звучи засукано и трудоемко.

ризото
Страшно вкусно става това ризото със заешко месо, опитайте го!

Трябват ни четири парчета от заешко месо, четири лъжици чили сос – светъл, 200 грама ориз, една глава лук, половин чаша бяло вино, четири лъжици зехтин, половин литър зеленчуков бульон, един стрък ванилия, половин чаша сметана – нискомаслена, половин чаша кокосово мляко, сол на вкус.

Първо нарязваме лука на ситно и го запържваме в маслото за около две минути, а после добавяме ориза и пържим за още две минути. Заливаме с виното и с половинката от горещия бульон. Варим всичко на слаб огън и бъркаме, докато оризът поеме напълно течността. Тогава слагаме и втората част от бульона.



В тенджера сипваме кокосовото мляко, ванилията и сметаната и ги оставяме да кипнат. След това тази кокосова смес я добавяме към ориза си и варим като бъркаме непрестанно за около още три минути.

Подправяме със сол, а може и с черен пипер на вкус. Накрая към ризотото слагаме и заешкото месо, нарязано на парченца и оставяме да поври на котлона за още 25-30 минути.

Идея си нямате каква вкусотия става това ризото със заешко месо, направо не е за изпускане. Ще ви хареса много и дори може да го предложите на близките си приятели, когато ви гостуват. Гаранция, че няма да се изложите.

Желаем ви добър апетит на всички и до нови срещи с разкошните домашни рецепти!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.