Тайната на истинското суфле – най-добрата рецепта за шоколадовия десерт!

0
1473

Това е едно от най-вкусните и качествени шоколадови суфлета, които сме опитвали

Направете си разкошно шоколадово суфле, но истинско и такова, за което би ви поздравил и шеф Манчев. Тайната на суфлето е в самото му печене, затова спазете съвсем стриктно указанията, които ще ви дадем по-долу в текста.

Иначе рецептата за нашия чуден десерт никак не е сложна, дори напротив – прави се лесно и много приятно.

суфле
Най-вкусното шоколадово суфле, което сте яли – пробвайте го и няма да съжалявате

Трябват ни 200 грама шоколад, 200 грама масло, седем яйца, 270 грама захар, 125 грама брашно, 50 грама какао, мазнина за формичките.

Първо трябва да натрошим шоколада и да го разтопим заедно с масълцето като използваме водна баня и бъркаме непрекъснато. После разбиваме захарта и яйцата на пяна, като след това към тях добавяме шоколадовата смес, какаото и брашното. Отново бъркаме всичко много хубаво.



Взимаме няколко формички, например осем на брой, с диаметър около осем сантиметра, където ще изсипем сместа. Ако искате, преди да ги напълните, поръсете дъното и стените им с малко какао. После ги напълнете с тази шоколадова смес.

Трябва да знаете, че когато има какао, то позволява да обърнете после суфлето в чинийка и да го сервирате отделно от формичката.

Загрейте фурната на 225 градуса и печете суфлето точно 10 минути – повтаряме точно десет минути, за да не се изпече вътрешността, което е и същината на този чуден десерт.

Желаем ви да си го изядете с огромен кеф и удоволствие. Чудесен апетит на всички ви!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.