Полезни заместители на сутрешното кафе

0
589

Те са изключително полезни за организма и го тонизират не по-зле от кафето

Ароматното сутрешно кафе, с което се събуждат мнозина може да бъде заместено от няколко продукта, които освен, че също имат мощно ободряващо действие, са полезни за организма.

Можете да тонизирате организма си с някоя от следващите напитки, вместо с обичайното сутрешно кафе. Ето ги и тях:

Чай Ройбос
Напоследък той доби голяма популярност. Растението има силно тонизиращо действие върху организма и предпазва от множество проблеми като безсъние, алергии и такива с имунната система.

кафе
Те са изключително полезни за организма и го тонизират не по-зле от кафето

Какао
Чаша какао сутрин също е добър вариант, с който бихте могли да заместите кафето. Освен, че ще ви разсъни, ще повиши и нивата на хормона серотонин в организма, който е отговорен за доброто ни настроение.



Ръжено кафе
То е било популярно още сред нашите баби и наистина е добър заместител на това кафе, което пием всички ние в днешно време. Вкусът на свареното в джезве ръжено кафе наподобява до голяма степен вкуса на истинското кафе. Освен това ръженото кафе помага на организма да се избави от токсините.

Комбуча
Комбучата представлява специален вид гъба, известна в Азия и Русия като черна гъба. Тя е продукт, получен от черния чай, на вкус е горчива и много полезна за организма.

Сок от лимец
Този сок доби голяма популярност за кратко време. Той е изключително полезен и има вкус на ядки. Специалисти твърдят, че ще сте работоспособни през целия ден, ако вместо кафе сутрин изпиете една чаша сок от лимец, пише gotvach.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.