Сибир отново изненада света с мистериозна находка! (ВИДЕО)

0
301

Учени са започнали своя експедиция, за да изучат този уникален феномен в Сибир, тъй като загадката около неговия произход остава неразгадана

Сибир отново прикова погледите на научните среди от цял свят към себе си. В неговите обширни територии се крият не една или две загадки, но този път става въпрос за тайнствена пропаст, която изуми експертите със своя произход, разкри БЛИЦ.

Учени от Руската академия на науките и от Държавния университет в Москва са организирали научна експедиция, за да се спуснат до дъното на тази огромна дупка, появила се напълно случайно преди няколко месеца, през лятото. Информация за този научен проект е бил споделен от говорителя на пресслужбата на губернатора на автономната Ямало-Ненецка област.

sibir
Мистериозна находка в Сибир разбуни научните духове

В съобщението към медиите се казва, че експедицията в Сибир става възможна след като в дъното на своеобразната фуния водата е успяла да замръзне с понижението на температурите.

До момента научните специалисти са успели да вземат проби не само от леда, но и от почвата в кратера на дупката, както и от въздуха в нея.



Всички изследвания имат за цел доказване на причините, довели до появата на това загадъчно природно образувание.

Доскорошните версии по този, изключително любопитен въпрос, твърдяха, че тази фуния е била образувана в следствие на взривяването на подземни газове. Учените смятат, че тази доста дълбока дупка ще се напълни с вода през следващите няколко години и така ще се образува ново езеро.

По размери тази фуния, появила се случайно в Сибир, има доста внушителни размери. Тя е с диаметър повече от 40 метра във вътрешността й, а измерен по краищата й достига над 60 метра. Дълбочината на това загадъчно природно образувание надхвърля 200 метра, съобщиха местните власти.


сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.