Това е най-сочното пиле в специална марината (именно тя го прави чудно)

0
366

Тази специална марината прави най-сочното пиле, което сме опитвали

Всеки обича пиле, но понякога то става твърде сухо и жилаво. Както всяко нещо, така и то си има тънкости за приготвяне и затова днес ще ви предложим рецептата за наистина най-сочното пиле. Виновник за вкуса му е специалната марината.

Трябват ни два килограма и половина пилешко месо, а може и цяло пиле, две чаши и половина бяло вино, две чаши портокалов сок с щипка карамфил и канела, глава и половина чесън – половината намачкана, а другата половина на цели скилидки, една глава лук, няразана на едро, две лъжички кимион, черен пипер и сол на вкус.

пиле
Наистина най-сочното пиле става с тази марината

Първо смесваме виното и сока от предварително счукания чесън, а после с тази марината мариноваме накъсаното на парчета пилешко месо. Оставяме го после в хладилника, където трябва да престои цялата нощ или поне няколко часа.

Когато вече е готово, взимаме един голям и по-дълбок тиган и поставяме в него пилето с маринатата, както и нарязания на едро лук и целите скилидки чесън.



Готвим ги на средна температура на котлона като сосът трябва леко да кътри в продължение на близо един час. Когато започне да намалява течността, започнете да разбърквате леко и гответе за около още половин час на слаб огън. Сосът трябва да се изпари почти и да остане само на мазнинка.

Продължавайте да бъркате, за да не загори. Месото така ще се запече и ще добие кафеникава коричка. Поднася се още докато е много топло, а гарнитурата е изцяло по ваш избор.

За да ви улесним, ще допълним, че това сочно пиле страшно много върви с картофена салата, зелена салата или с ориз със зеленчуци. Но става и с всичко друго, само да го обичате и да ви е вкусно.

Пожелаваме ви добър апетит на всички и да си го хапнете с удоволствие!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.