Продадоха джобен часовник за рекордните 24 млн. долара (ВИДЕО)

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Най-скъпият часовник, продаван някога в историята на търг, е бил собственост на банкер от Ню Йорк

Златен часовник, изработен по поръчка от един от най-известните производители в целия свят – швейцарската фирма „Патек Филип”, бе продаден преди дни на търг за рекордната сума от 24 млн. щатски долара или 23,2 милиона швейцарски франка. С тази уникална продажба бе подобрен досегашният рекорд за най-висока стойност, получена за подобно аксесоар – бижу. До този момент най-рекордната сума, получена за часовник, е бил регистриран преди 15 години, разкри Вести.

chasovnik

Този часовник струва само 24 милиона щатски долара

Джобният часовник е бил собственост на банкер от Ню Йорк. Това е прочутият финансист Хенри Грейвс. Аксесоарът е бил изработен по специална поръчка от швейцарската компания „Патек Филип” в средата на 30-те години на ХХ век. Банкерът пожелал да му бъде изработен специално за него часовникът с най-сложният механизъм в целия свят, който дори да може да е по-добър от този, собственост на Джеймс Пакард – известният автомобилопроизводител.

Цели три години експертите от „Патек Филип” са проучвали възможностите да изпълнят желанието на маститият поръчител, а после пет години те изработвали това истинско бижу, което притежавало внушителните 24 функции по измерване на времето.

Едва през януари 1933 г. Хенри Грейвс бил ощастливен с това невероятно произведение на изкуството. Златният аксесоар е имал два циферблата, хронограф, регистрирал различните фази, през които преминава Луната, показвал вечния календар, както и определял в колко точно часа изгрява и залязва слънцето в небето над Америка и Ню Йорк.Наддаването на търга, който бе проведен в хотелски комплекс на Женевското езеро, продължило почти светкавично, едва 15 минути. След като се споразумели, продавачът и купувачът, умишлено помолили за запазване на тяхната анонимност, са били изключително доволни от успешната сделка.

сподели бутон

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар