Една много различна, но неустоимо вкусна салата (лесна и бърза)

0
1002

Тази салата става бързо, много е вкусна и най-вече не е като всички останали, които са ни омръзнали

Предлагаме ви една рецепта за различна салата. Която обаче е неустоимо вкусна и ще грабне вниманието на гостите ви. За сметка на това, се прави за отрицателно време и не хаби никакви усилия.

салата
Страхотна салата – вкусна, лесна, бърза и най-вече много по-различна от останалите, които са ни поомръзнали вече

Дори и на първо четене да ви се стори странна, нетипична или каквато още ви дойде на ум, просто я опитайте. Тогава сами ще видите за каква вкусотия става въпрос.

Трябва ни 200 грама пилешко месо – сварено, две-три ябълки, 150 грама майонеза, 80 грама орехови ядки, четири-пет праскови от компот, един лимон, една зелена салата – може да се добави и пресен спанак, или рукола, сол на вкус, четири-пет лъжици разбита сметана без захар и малко черен пипер.

Първо взимаме обезкостеното пилешко месо и го нарязваме на кубчета. После обелваме ябълките и ги нарязваме на жулиени, а ореховите ядки ги начукваме на дребно.



Взимаме и прасковите от компота и ги накълцваме на доста ситно, след като са се отцедили от сока им. Накрая всички тези съставки ги събираме и ги смесваме много хубаво като поставяме върху тях майонезата и малко от сметаната.

Готовата вече салата я подправяме с черен пипер, сол на вкус и полезния лимонов сок, а я поднасяме обилно украсена със зелената салата, орехите и прасковите. Ако сложим и спанак или рукола, както вече споменахме, ще стане още по-вкусна и богата.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.