Хроно диета за ефективно и здравословно отслабване

0
490

Този хранителен режим действа безотказно и е без йо-йо ефект

Тази хроно диета е отличен начин за ефективно и здравословно отслабване.

За здравословно отслабване трябва да спазвате трите основни принципа на хроно диетата, а те са:
1. Залагайте на по-бавни захари или на сложни въглехидрати. По този начин скоростта, с която дадената храна ще повиши нивото на кръвната ви захар ще е значително по-бавна.

2. Създайте алкална среда в организма си. Специалистите алармират, че киселинността в тялото ви може да доведе до редица проблеми като хронични възпалителни или дегенеративни заболявания (инсулт, рак, диабет и др.).

3. Задължително се хранете по три пъти дневно и то в определени часове. Правете си малки закуски между основните хранения. Можете да пиете и чай, но в никакъв случай не трябва да е плодов. Позволени са само билковите.



здравословно отслабване
Този хранителен режим действа безотказно и е без йо-йо ефект

И така, след като вече сте наясно с основните принципи на хроно диетата за здравословно отслабване, идва ред да ви запознаем и с още някои тънкости.
За да ви е по-лесно да я спазвате, най-добре би било да намерите съмишленици сред семейството си. Така не само ще си обявите своеобразна надпревара кой ще свали по-бързо килограмите, а и ще има кой да съблюдава за стриктното й спазване.

Освен това, ако решите цялото семейство да спазва хроно диетата, децата ще се научат от рано на здравословен и активен начин на живот, което е първата и много важна стъпка към здравето.
Този хранителен режим е полезен не само за здравословно отслабване, а и за хората, които имат високи нива на холестерола, кръвната захар и триглицеридите.
С него стойностите на тези три показателя могат да влязат в нормите в рамките на 10-30 дни.

Програмата за здравословно отслабване има правила, които трябва да се следват стриктно. Хубавото обаче е, че ограниченията не са строги и няма да ви бъде трудно да ги приемете и да свикнете с тях.
Най-хубавото е, че тук няма йо-йо ефект, а освен това можете да решите лесно и метаболитните си проблеми.

Няма човек, който да е опитал тази програма за здравословно отслабване и да не е постигнал 100:-ов успех.
Автор на този режим е Ален Делабос.
Той е категоричен, че ако нещата не ви се получат така, както трябва, вината за това и само ваша, тъй като най-вероятно сте нарушили някое от правилата.

Не трябва да забравяте, че всяка храна има точно определено време, в което може да бъде консумирана.
Обяснението за това е много просто – човешкото тяло произвежда определени ензими в конкретна част от денонощието.

Закуската трябва да е около 9 ч. На закуска ви е позволено да си хапвате протеини и въглехидрати, тъй като това е храненето, в което трябва да заредите тялото с енергия за целия ден. Можете разбира се да добавите кафе или чай, но без подсладители.

Обядът е добре да е около 13 ч. Това е второто по ред обилно хранене, което трябва да зареди организма ви със сили и енергия за втората част от деня.
Вариантите за обяд са два, но трябва да запомните, че в никакъв случай не бива да смесвате протеини и въглехидрати, както на закуска.

Тук ще ви се наложи да изберете дали да заложите на протеините или на въглехидратите.
Въглехидратен обяд: паста, боб, ориз, супа и др.подобни.
Протеинов обяд: пилешко месо, млечна салата, телешко месо и др. подобни.

Вечерята, която е последното хранене за деня, трябва да е в 18 ч.
Единственото, което бихте могли да си позволите след нея е вода или неподсладен билков чай.
Вечерята е риба или зеленчуци. Ако не обичате риба, можете да я замените с пилешко месо и зеленчуци, но само в краен случай.

Междинните хранения са задължителни при хроно диетата за здравословно отслабване.
Това са малките късчета енергия, чиято сладост ви награждава.
Н 10 ч. например бихте могли да си позволите плод по ваш избор, а в 16 ч. към плода можете да добавите и парче черен шоколад, пише delo.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.